Samsung presenteert draadloze stofzuiger POWERstick PRO

Samsung POWERstick Pro

Een van de vervelendste onderdelen van een stofzuiger is het snoer. Ben je rustig je huis aan het schoonmaken, wil de stofzuiger opeens niet meer mee omdat het snoer onder de wielen is gekomen. Of blijkt hij niet lang genoeg te zijn. Samsung heeft dat probleem nu verholpen, door een draadloze stofzuiger, de POWERstick PRO, te presenteren tijdens IFA 2017.

De POWERstick Pro werkt met een lithium-ion batterij van 32,4V. Daardoor kun je 40 minuten lang stofzuigen op een accuduur, wat voor de meeste huizen voldoende is. De batterij kun je volgens Samsung vervolgens eenvoudig vervangen.

Daarnaast heeft de steelstofzuiger 150W aan zuigkracht, waardoor alle vloertypen grondig gereinigd moeten worden. De stofzuiger heeft verder twee borstels, die in tegengestelde richtingen bewegen. Volgens Samsung wordt daardoor al het vuil en stof probleemloos opgezogen. Dankzij een stevigere grip op de ondergrond zou je bovendien niet een paar keer over een oppervlak hoeven te bewegen, maar is een keer genoeg om het vuil te verwijderen.

Samsung POWERstick Pro

Flex Handle

Interessant is de Flex Handle die op het apparaat zit. Door op een knop te drukken kun je het handvat tot 50 graden mee laten draaien. Handig als je onder de bank of bovenop die hoge kast wilt zuigen. Verder zijn er aparte borstels voor je tapijt en je matras en meubilair.

Samsung POWERstick Pro

Als je klaar bent kun je het stofreservoir snel legen door op de hendel te drukken. Dat reservoir houd je verder schoon met water.

Vanaf het eerste kwartaal van 2018 wordt de POWERstick PRO verkrijgbaar. Een prijs is nog niet bekend.

Samsung POWERstick Pro