Samsung SmartCam blijkt gemakkelijk te hacken, te makkelijk zelfs

De SmartCam-camera van Samsung is heel gemakkelijk te hacken, dit werd ontdekt door het hackblog Exploiteers. Hackers kunnen zo bij de eigenaren van een SmartCam naar binnen kijken en krijgen volledige controle over de beveiligingscamera.

De kwetsbaarheid in de camerasoftware werd ontdekt doordat hackers van Explooiters met behulp van PHP-bestanden in de camera wisten te komen. Een bug binnen die bestanden stelt hackers in staat om binnen te dringen in de Samsung SmartCam, zonder dat ze daar administrator voor hoeven te zijn van het apparaat.

Ze kunnen dus zonder wachtwoorden de camera gebruiken. In onderstaande video zie je hoe Explooiters in het systeem van een SmartCam zijn gehackt.

Eerdere oplossing

In augustus 2016 werd de kwetsbaarheid van de SmartCam al aan de kaak gesteld. Samsung probeerde dit probleem op te lossen door de webinterface voor de wifi camera te verwijderen in een software-update. De gebruikers konden vanaf dat moment alleen beelden kijken via de cloud. Blijkbaar heeft deze oplossing toch niet volledig geholpen.

Het is nog onduidelijk in hoeverre er misbruik is gemaakt van deze kwetsbaarheid. Hackers moeten op hetzelfde draadloze netwerk van de camera zitten voordat ze toegang kunnen krijgen tot het apparaat.