Samsung stelt lancering Galaxy Fold uit na meldingen kapotte schermen

Samsung Galaxy Fold

De Samsung Galaxy Fold werd in februari na een lange tijd van speculatie en teasers onthuld. Vorige week bleek echter dat de opvouwbare smartphone nog wat problemen had. Diverse reviewers lieten namelijk weten dat het toestel na twee dagen gebruik al kapot was. Nu is de lancering van de telefoon door Samsung uitgesteld.

De reviewers ontdekten verschillende problemen. Zo zat er een bobbel in het scharnier, waardoor er gaatjes in het scherm kwamen, en bleek een scherm al snel te gaan knipperen. En dat allemaal in twee of minder dagen gebruik.

Samsung kreeg ook lucht van die problemen, en reageerde met een verklaring waarin het bedrijf zei de problemen te onderzoeken. In een nieuwe verklaring zegt het bedrijf dat sommige reviewers hen “ook toonden dat het apparaat verdere verbeteringen nodig heeft, om de best mogelijke gebruikerservaring te garanderen”.

“Om deze feedback volledig te evalueren en verdere interne tests te draaien, hebben we besloten om de release van de Galaxy Fold te vertragen.” Wanneer de telefoon dan wel in de winkels verschijnt, is nu nog onbekend. Samsung zegt in de komende weken van plan te zijn een nieuwe datum bekend te maken.

Problemen

Ook deelt Samsung een aantal eerste bevindingen over de problemen. Mogelijk zijn ze geassocieerd met de impact op de blootgestelde gebieden boven- en onderop het scharnier. “Er was ook een incident waarbij er substanties gevonden zijn in het apparaat, wat de schermprestaties trof.”

Het bedrijf zegt maatregelen te nemen om de bescherming van het scherm te versterken.