Samsung stelt lancering Galaxy Home uit naar derde kwartaal 2019

Samsung Galaxy Home

Samsung onthulde vorig jaar zijn slimme speaker Galaxy Home, die aangestuurd moet worden door spraakassistent Bixby. Het apparaat zou in april dit jaar op de markt verschijnen, maar in de tussentijd hebben we nog altijd geen glimp van de speaker gezien. Nu blijkt dat de lancering opnieuw vertraagd is, meldt 9to5Google.

In mei werd duidelijk dat de speaker zijn deadline gemist had: april kwam en ging, maar de speaker verscheen niet, ondanks eerdere beloftes van Samsung. Later werd gezegd dat de speaker in juni zou komen, maar ook dat gaat niet lukken. Een verklaring voor de vertraging is echter niet gegeven.

Wel weten we dat de speaker dus weer vertraagd is. Deze keer tot het derde kwartaal van 2019, aldus CEO Hyun-suk Kim. Dat betekent dat de slimme speaker ergens tussen juli en september zou moeten verschijnen. De vraag is echter of hij dan wel écht komt, gezien de Galaxy Home inmiddels al twee keer vertraagd is geweest.

Wel belangrijk

Toch is de speaker wel belangrijk voor Samsung, zo blijkt uit een verklaring van Kim. Hij stelt dat de speaker moet helpen bij het voltooien van het IoT-initiatief van Samsung.