IKEA werkt aan game-lijn en ‘robotmeubels’ voor kleine appartementen

IKEA UPPKOPPLA

IKEA duikt nog verder in de wereld van technologie met twee nieuwe productreeksen waar het aan werkt. De meubelgigant werkt namelijk aan een reeks producten voor gamers en robotmeubels voor kleine appartementen.

De game-serie moet UPPKOPPLA gaan heten en wordt ontwikkeld met ontwerpbedrijf UNYQ. De producten worden 3D-geprint en moeten het leven van gamers in huis verbeteren. Er wordt onder meer gewerkt aan een polsband die je pols moet ondersteunen tijdens het gamen, die ook nog eens aangepast wordt aan de vorm van jouw pols.

Ook werkt IKEA aan kapjes voor op je toetsenbord, waardoor je toetsen minder glibberig worden. Een bungee moet verder het snoer van je muis uit de weg houden, zodat je veel preciezer kunt bewegen. Verder is er een app gelanceerd die biometrische gegevens meet.

De producten moeten niet alleen gamers ondersteunen. IKEA hoopt dat alles wat ze leren bij de ontwikkeling er van ook leidt tot oplossingen voor mensen met bijvoorbeeld fysieke beperkingen. Daarnaast moeten producten duurzaam zijn. Naar verwachting liggen de eerste UPPKOPPLA-producten in 2020 in de winkel.

Robotmeubels

Daarnaast werkt IKEA dus aan robotmeubels, wat het samen met robotsmeubilairstartup Ori doet. Deze serie wordt gelanceerd onder de naam ROGNAN en is bedoeld voor mensen met kleine appartementen. Het idee is om de ruimte in je huis zo efficiënt mogelijk te gebruiken, zonder in te leveren op functies of wat je zelf prettig vindt.

Veel over ROGNAN is nog niet bekend. Maar waarschijnlijk gaat het om meubilair op wielen. Zo zien we in een video een rendering van een grote kast met aan de ene kant een bank en aan de andere kant een bed, dat je onder de kast kunt schuiven. Op die manier neemt je bed overdag geen ruimte in.

Deze zomer moet er meer informatie over het meubilair komen.