Samsung voegt online betalen toe aan Samsung Pay

Samsung gaat in de VS zijn betalingsdienst Samsung Pay uitbreiden met de mogelijkheid om online te betalen. Sinds dit najaar konden Amerikanen al in de winkel betalen met hun Samsung-telefoon, maar in apps afrekenen was nog niet mogelijk.

Door het accepteren van online betalingen hoopt Samsung rivalen als PayPal en Visa Via Checkout te verslaan. Apple Pay, de betaaldienst voor iPhones en Apple Watches biedt ook al de mogelijkheid om online te betalen in apps.

Thomas Ko, de co-generale manager van Samsung Pay, liet in een interview met Reuters verder weten dat ook de goedkopere smartphones van Samsung volgend jaar de mobiele betalingsdienst gaan ondersteunen. Op dit moment werkt het namelijk alleen alleen op high-end smartphones zoals de Galaxy Note 5, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 en de S6 Edge Plus.

Ko deed geen uitspraken over waar Samsung Pay verder zal worden uitgerold. Eerder gaf Samsung al aan dat zijn betaaldienst naar verwachting ook geïntroduceerd zal worden in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en China. Of en wanneer Nederland aan de beurt is, is afwachten.