Samsung wordt mogelijk nieuwe batterijleverancier Tesla

Samsung SDI, de batterijdivisie van de techgigant, is in gesprek met Tesla Motors om de batterijen te leveren voor de elektrische Model 3-auto. Gesprekken die goed vooruitgaan, aldus een bron van Reuters. Het zou Samsung een rol geven bij een elektrische auto die pas over een tijd op de markt komt, waar in 2018 al een half miljoen exemplaren worden geproduceerd.

Op de beurs heeft dat in elk geval positieve effecten op Samsung SDI – het aandeel van het bedrijf steeg in één keer mer 6 procent, terwijl de rest van de markt met slechts 1,1 procent omhoog ging. Bij Panasonic zullen ze echter bezorgd zijn, aangezien dit bedrijf tot op heden de enige batterijleverancier van Tesla.

Tesla-baas Elon Musk heeft ze bij Panasonic dan ook gerustgesteld. Hij ontkent dat Samsung batterijen zou gaan leveren en benadrukt dat Panasonic de enige externe partij is die batterijen voor de Model 3 gaat leveren. Het zou in principe nog wel zou kunnen zijn dat Tesla Samsung gaat inzetten voor batterijen in andere auto’s of bijvoorbeeld in de huisbatterij Powerwall.

Dit bericht is na publicatie geüpdatet met de verklaring van Elon Musk.