Samsung mag in Zuid-Korea de weg op met zelfrijdende auto

Samsung werkt al enige tijd aan zelfrijdende auto’s, net als diverse andere techbedrijven. En nu mag het bedrijf zijn voertuigen ook echt op de openbare wegen gaan testen. De Zuid-Koreaanse overheid heeft hier namelijk toestemming voor gegeven, schrijft The Korea Herald.

Het Zuid-Koreaanse ministerie van Land, Infrastructuur en Transport gaf de toestemming gisteren al. Binnenkort gaan de inwoners van het land dus een aangepaste Hyundai zien rijden. Samsung heeft aan deze auto sensoren en een camera toegevoegd, zodat het voertuig zelfstandig kan rijden.

Regels versoepeld

Echt nieuw is het niet dat er aangepaste, zelfrijdende Hyundai’s over de Koreaanse wegen rijden. De overheid gaf deze autofabrikant namelijk als eerste toestemming om autonome voertuigen te gaan testen op hun openbare wegen.

Dat was in februari vorig jaar en sindsdien zijn de regels een stuk soepeler geworden. Zo mogen bedrijven hun auto’s nu testen met slechts één menselijke bestuurder, terwijl er eerder minimaal twee mensen aan boord moesten zijn.