‘Fitbit brengt deze herfst smartwatch en bluetooth-oortjes op de markt’

Nadat Fitbit smartwatch-maker Pebble overnam, werd vrij snel duidelijk dat het bedrijf zelf ook meer smartwatches wil gaan maken. Nu zijn de eerste foto’s van deze smartwatch gelekt, evenals de eerste bluetooth-oortjes die de fabrikant van fitnesstrackers op de markt gaat brengen. De foto’s zijn in handen van Yahoo Finance.

De twee nieuwe producten zouden ietwat vertraagd te zijn, vertelt een anonieme bron dichtbij het project. “De originele planning was in de lente, waarschijnlijk om voor de gebruikelijke aankondigingen van Apple in de herfst te zitten. Fitbit zit graag voor de rest.” Maar dat is niet gelukt: de apparaten verschijnen in de herfst pas.

De nieuwe smartwatch lijkt wel wat op de Blaze, die nu op de markt zijn. Het horloge draagt de codenaam ‘Higgs’, een echte naam is nog niet bekend. Wel weten we dat de display vergelijkbaar is met de Apple Watch Series 2. Ook zit er een GPS-chip in, kan het apparaat je hartslag meten, kun je draadloos betalen en muziek opslaan en afspelen via Pandora. De accu moet vier dagen meegaan op een lading.

Fitbit Higgs

Net als bij veel andere smartwatches kun je de bandjes veranderen, al is nog niet duidelijk hoeveel opties je krijgt. Het horloge zelf zit in een aluminium behuizing. De Higgs moet 300 dollar gaan kosten, een Europese prijs is nog niet bekend.

Oortjes

Ook wil Fitbit bluetooth-oortjes met de codenaam ‘Parkside’ op de markt gaan brengen. De oortjes hang je om je nek heen, maar hoef je niet met een kabel aan te sluiten op bijvoorbeeld je smartphone. Ze moeten in twee kleuren komen, namelijk ‘Nightfall Blue’ en ‘Lunar Gray’. Goedkoop worden ze helaas niet: de oortjes gaan 150 dollar kosten.

Fitbit parkside