‘Scan je voorhoofd’: EditieNL over de Scanadu Scout

Bezoek op de Numrush-redactie gisterenmiddag. Een team van RTL4’s EditieNL wilde graag meer weten over de Scanadu Scout, de ‘medische tricorder’, die we vorige week mochten ontvangen uit de States.

Vorige week werden de eerste versies van de Scanadu Scout verstuurd naar de investeerders die het bedrijf via Kickstarter hebben geholpen.

De eerste Scouts moeten het bedrijf nog gaan voorzien van algoritmische ammunitie Met nadruk een eerste versie, de plastic Scout voelt echt nog als een prototype en lijkt in de verste verte niet op de strak afgewerkte versie die in de diverse filmpjes wordt getoond. Zo moet je nog behoorlijk je best doen om de scanner goed te plaatsen en stil te houden. Ook de app toont nog maar beperkte informatie: bloeddruk, zuurstof niveau in je bloed, lichaamstemperatuur en hartslag.

Het is duidelijk dat de eerste groep Scouts het bedrijf nog moeten gaan voorzien van de algoritmische ammunitie om de scanner én de app beter te maken. Desalniettemin geeft de Scanadu Scout nu al indrukwekkende inzichten, die zeker de moeite waard zijn:

Foto via Wired