Scentee’s geurende app zorgt nu wereldwijd voor stinkende smartphones

In het voorjaar van 2013 schreef ik nog enigzins ludiek over de Scentee, een uitbreiding voor je smartphone die het mogelijk maakt om geuren te laten verspreiden via een bijbehorende app. Wie er nog steeds van baalde dat de kleine stinkerd niet buiten Japan te krijgen was, goed nieuws: de Scentee is nu wereldwijd leverbaar.

Voor wie nog niet bekend was met de Scentee, een korte uitleg. De Scentee is een capsule met vloeistof  die via de (headphone) connector van de iPhone een pufje lucht kan verspreiden. Je kunt dit zelf doen, via een bijbehorende app, maar creatieve developers kunnen de techniek ook gebruiken voor hun eigen software.

Volgens de makers is de Scentee namelijke hartstikke handig om je yoga sessie wat extra pit te geven of je shoot-em-up avonturen op de iPhone nog spannender te maken door de lucht van kruitdampen toe te voegen.

Erg uitgebreid is de collectie geuren overigens nog niet: rozen, aardbei, koffie, lavendel en roosmarijn zijn vooralsnog de fijne noten waar we het mee moeten doen. Voor zo’n $35 dollar koop je de verspreider, terwijl de individuele geuren op $5 het stuk komen.

Ik vraag me intussen wel af wat er met die slanke versie uit 2013 is gebeurt en waarom men in hemelsnaam heeft gekozen voor dit onmogelijke design?