Schot in de roos voor Nintendo: Super Mario Odyssey verkoopt sneller dan Zelda

Super Mario Odyssey

Mario kan eigenlijk niet falen, en Nintendo heeft dat opnieuw bewezen. Volgens de kwartaalcijfers van het bedrijf (pdf) is Super Mario Odyssey binnen 3 dagen 2 miljoen keer verkocht. Het spel verscheen afgelopen vrijdag.

Die 2 miljoen verkopen staan gelijk aan 463 verkochte spellen per minuut, of 8 stuks per seconde. Daarmee zijn de indrukwekkende cijfers van Zelda: Breath of the Wild (2,7 miljoen exemplaren verkocht na een maand) aan flarden gescheurd. Het is dan ook gemakkelijk om te zeggen dat dit het grootste spel is dat Nintendo voor de Switch heeft uitgebracht. Het verslaat zelfs iedere titel op de Wii U.

Nintendo Switch

De Switch zelf doet het overigens ook niet slecht. Het apparaat is sinds zijn lancering in maart maar liefst 7 miljoen keer verkocht. De Wii U haalde die aantallen in een jaar tijd. Nintendo heeft nu aangekondigd meer exemplaren van het apparaat beschikbaar te willen maken.

Verder is ook de retro SNES Classic een hit. Het apparaat verscheen een maand geleden in de schappen en is nu 2 miljoen keer verkocht. Natuurlijk was de console al wel te reserveren voor hij verscheen.