Selfie maken met stijl? Gebruik een 3D replica van jezelf

De selfies zijn vandaag de dag nog steeds helemaal hip. Het woord werd in 2013 dan ook niet voor niets uitgeroepen tot ‘woord van het jaar’. Maar baal jij ook zo van het feit dat je arm altijd zo raar op de foto staat?

Natuurlijk, met de komst van de selfiestick is het schieten van een selfie al een stuk makkelijker geworden, maar het ziet er toch ietwat vreemd uit. Het Duitse bedrijf DOOB 3D komt nu met een manier om je selfies naar een hoger niveau te tillen.

De naam van het bedrijf zegt het al, het komt met een 3D oplossing voor je selfies. DOOB 3D heeft een manier gevonden om een zeer gedetailleerde 3D replica van jezelf te maken. De 3D replica is slechts 10 centimeter groot, maar je kunt er indrukwekkende ‘selfies’ mee maken als we het bedrijf mogen geloven. Daarnaast heb je de mogelijkheid om jezelf ‘licht’ aan te passen. Zo kun je littekens en moedervlekken retoucheren.

DOOB2

Het is echter een illusie om te denken dat je de replica thuis even in elkaar knutselt. Om een dergelijke replica te maken heb je onder andere 54 spiegelreflexcamera’s, 54 lenzen en een full-color 3D printer van 80.000 dollar nodig. Om nog maar te zwijgen van een ‘scanning booth’ die zo goed als onbetaalbaar is voor consumenten.

Het bedrijf heeft daarom het plan om acht ‘scanning booths’ te plaatsen op strategische plekken in de wereld. Zo vinden we er één in Düsseldorf, Tokio, Los Angeles en New York. Vervolgens kun je een scanning booth instappen en een replica laten maken. Je kunt er helaas niet op wachten, aangezien het printen 4 uur in beslag neemt en de kans groot is dat jouw replica in een wachtrij komt te staan. Volgens het bedrijf ontvang je de replica binnen 2 tot 8 weken.

doob 3d

Voor 95 dollar heb je al een 3D replica van jezelf wat gezien de prijzen van ‘levensechte’ barbies en Star Wars figuren een zeer schappelijke prijs is. Vind je een replica van 10 centimeter te klein, dan kun je voor 75.000 dollar een replica op ware grootte laten maken.