Maak je dromen waar op TEDxDelft 2015: Let’s Make Things Beta

Over ruim een week is het weer zover: een nieuwe editie van TEDxDelft. Het jaarlijkse evenement staat deze keer in het teken van ideeën en concepten die nog niet helemaal af zijn.

Geen enkel concept ontkomt eraan; de beta-fase. De beta-fase is het moment waarop een concept omgezet wordt tot realiteit, maar waarop het concept nog niet perfect is. Omdat de meeste ideeën en concepten stranden vanwege faalangst roept TEDxDelft dit jaar de bezoekers op om door te zetten en de angst om te falen van zich af te schudden.

Het thema van TEDxDelft 2015 is dan ook ‘Let’s Make Things Beta’. Tijdens het evenement worden bezoekers uitgedaagd en aangemoedigd om ideeën en concepten te delen met anderen. Door jouw ideeën te delen hervindt je de motivatie en inspiratie om het concept ook daadwerkelijk tot uitvoering te brengen.

zarayda groenhart

Op vrijdag 27 februari kunnen de bezoekers van TEDxDelft zich laten inspireren door de diverse sprekers, met elkaar discussiëren over ideeën of misschien zelfs beginnen aan het eerste prototype van een concept.

Organisator Rob Speekenbrink is al vanaf het eerste moment betrokken bij TEDxDelft: “Het is ongelooflijk dat zoveel mensen op een dag zoveel energie kunnen geven. TEDxDelft is een evenement dat mijn leven op een positieve manier heeft beïnvloed. Ik weet zeker dat iedereen die naar een van de eerdere edities van TEDxDelft is geweest dat kan beamen.”

Sprekers

Zowel de onderwerpen als de sprekers zijn dit jaar zeer gevarieerd. Van seksueel geweld tot drones en van programmeren tot gewichtsverlies via de centrale verwarming.

Zo vertelt presentatrice Zarayda Groenhart over haar ervaringen met seksueel geweld en hoe deze gebeurtenissen haar leven hebben veranderd en vertelt Alec Momont het verhaal over zijn eigen drone waarmee hij defibrillators razendsnel kon afleveren op de juiste plek.

Daarnaast zullen we ook een piepjonge spreker te zien krijgen: Puck Meerberg. Meerberg programmeert al vanaf zijn vijfde en wist in tien jaar tijd tien apps te ontwikkelen voor meerdere besturingssystemen.

TEDxDelft zal plaatsvinden in de aula van de TU Delft en biedt plek aan duizend bezoekers. Wil je het gehele overzicht van sprekers bekijken of meer informatie over het evenement dan kun je terecht op de website van TEDxDelft.