ONAGOfly: selfiedrone maakt foto’s met glimlachherkenning

Selfiedrone ONAGOfly

Waarom met een drone je omgeving vastleggen, als je ook gewoon foto’s van jezelf kunt maken? De ONAGOfly is een kleine drone die vlak boven je blijft vliegen, die met behulp van glimlachherkenning automatisch foto’s schiet. De ingebouwde sensoren zorgen ervoor dat hij nergens tegenaan botst.

De ONAGOfly heeft een ingebouwde 15-megapixelcamera die ook 1080p-video kan schieten. Gooi je hem de lucht in? Dan zal hij automatisch beginnen met vliegen. Hij is de bedienen met een smartphone via Wi-Fi en houdt tot 20 meter afstand een verbinding vast. Een ingebouwde GPS-sensor zorgt ervoor dat de drone weet welke kant hij op vliegt.

De kleine selfiedrone is op dit moment nog niet in de winkels te vinden, maar de makers zamelen wel geld in via crowdfundsite Indiegogo. Daar kun je minstens 199 dollar (184 euro) doneren om een ONAGOfly toegestuurd te krijgen. De uiteindelijke winkelprijs komt op 299 dollar (276 euro) te liggen.

De interesse in de drone lijkt in elk geval groot. Het project heeft nog 10 dagen te gaan, maar is nu al hard op weg om meer dan 2 miljoen dollar in te zamelen. Indrukwekkend, want de makers hadden slechts 150.000 dollar nodig om het vliegmachientje te produceren. De productie lijkt ook al vrij gevorderd, want de eerste exemplaren worden in maart dit jaar verzonden naar kopers.