Silicon Valley: ‘Donald Trump zou een ramp zijn voor innovatie’

De techbazen van Silicon Valley zitten niet op Donald Trump als president te wachten. Eerder dit jaar zagen we al dat Apple weigerde om de conferentie van Republikeinen te sponsoren – en nu spreken prominenten uit de Amerikaanse techsector zich duidelijker uit tegen de presidentskandiaat. In een open brief stellen 145 hooggeplaatste mensen uit Silicon Valley dat Trump innovatie in de weg staat, wat slecht nieuws zou zijn voor technologie-industrie.

De waarden van Donald Trump staan namelijk recht tegenover de waarden van Silicon Valley, aldus de brief:

Wij geloven in een land waar iedereen wordt betrokken en waar we geloven in mogelijkheden, creativiteit en een gelijk speelveld. Donald Trump doet dat niet. Zijn campagne is gebaseerd op woede, hypocrisie, de angst voor nieuwe ideeën en nieuwe mensen, en het geloof dat Amerika steeds zwakker wordt.

We hebben het afgelopen jaar naar Donald Trump geluisterd en trekken nu de volgende conclusie: Trump zou een ramp zijn voor innovatie. Zijn visie staat recht tegenover het open uitwisselen van ideeën, de vrijheid om te bewegen en onze productieve samenwerking met de rest van de wereld die juist zo belangrijk is. Die dingen zijn de basis voor innovatie en groei.

Tussen de 145 handtekeningen onder de brief vinden we onder andere Apple-oprichter Steve Wozniak, Tumblr-CEO David Karp, geroemd investeerder Chris Sacca en Jimmy Wales, de oprichter van Wikipedia. De CEO’s van de grootste bedrijven, Apple, Google en Facebook, lijken op de brief te ontbreken. Alleen voormalig medewerkers van deze bedrijven staan op de lijst.