Singapore al in gesprek met bedrijven over vliegende taxi’s

Als de wegen overvol zijn en je uren in een warme auto staat te wachten kan je er al van dromen: een vliegende taxi die je naar huis brengt. Als het aan het Minsterie van Transport in Singapore ligt, kan dat al sneller dan je denkt: rond 2030 moeten er daar dronetaxi’s door de lucht vliegen.

Het ministerie is hierover al in gesprek met verschillende bedrijven, schrijft de lokale krant The Business Times. Bij een congres dat de krant organiseerde deed het ministerie de toekomstplannen rond stedelijk vervoer uit de doeken. Alhoewel over een jaar of 15 de trein nog steeds het meest gebruikt zal worden, wordt er naast dronetaxi’s ook serieus gekeken naar een bestelbare en zelfrijdende bussen.

Niet het eerste land met dronetaxi’s

Zo’n vliegende dronetaxi klinkt nu nog ver weg, aangezien we nog maar net gewend zijn aan kleine drones als die van DJI, maar bedrijven als Uber en Airbus stoppen er al serieus geld in. Ook zal Singapore niet de eerste zijn die met dronetaxi’s begint, want Dubai wil dit jaar al beginnen met tests.

Daarbij maken ze gebruik van de Ehang 184, een Chinese passagiersdrone die vorig jaar onthuld werd. Met een snelheid van 160 kilometer per uur kan hij passagiers zo’n 50 kilometer vervoeren. Dat klinkt mooi, maar hij heeft ook zijn limieten. Hij biedt plek aan slechts één persoon en heeft een maximum laadcapaciteit van 100 kilogram.