Singularity University opent vestiging in Eindhoven

Singularity University krijgt een vestiging in Eindhoven. De organisatie heeft als doel “het onderwijzen, inspireren en in staat stellen van bestuurders om exponentiële technologieën toe te passen bij het oplossen van grote uitdagingen van de mensheid.” Op dit moment heeft het enkel een vestiging op het NASA Research Park in Californië, maar in samenwerking met de regio Eindhoven komt er nu dus een soort Nederlandse dependance: SingularityU The Netherlands.

De afgelopen jaren organiseerde Singularity University al wel diverse activiteiten in Nederland, maar heeft met de vestiging in Eindhoven nog veel grotere plannne. De organisatie gaat bijeenkomsten organiseren en onderwijsprogramma’s opzetten. Daarnaast lanceert SingularityU een Innovation Hub die op 26 mei van start gaat. Doel hiervan is om alle partijen die baat hebben bij innovatie van startups tot overheden bij elkaar te brengen. In het najaar organiseren de Nederlandse SingularityU en Singularity University uit de VS samen een congres, genaamd SingularityU Summit in Amsterdam.

Yuri van Geest, medeoprichter van SingularityU The Netherlands:

“Wij zijn vereerd en opgetogen dat we SingularityU in Nederland starten. Deze partnerschap is de eerste fysieke locatie buiten het NASA Research Park. Ons doel is voort te bouwen op de krachten van ons land, waarbij we de belangrijkste exponentiële technologieën integreren en inzetten om oplossingen te vinden voor een aantal grootse mondiale uitdagingen, bijvoorbeeld rondom water, voedsel en gezondheid.”

Singularity University is in 2008 opgericht. De oprichters van de Nederlandse tak zijn allemaal alumni van Singularity University: Yuri van Geest, Jim Stolze en en Diederick Croese.