Siri leert voicemails om te zetten in tekstberichten

Apple is naar verluidt druk bezig met het testen van een nieuwe dienst. Het zou gaan om iCloud Voicemail. De dienst zou gebruik maken van Siri of een vergelijkbaar systeem en zou ingesproken voicemails om kunnen zetten naar tekstberichten.

apple-werkt-dienst-voicemail-omzet-in-tekst

De komst van de dienst zou betekenen dat je nooit meer je voicemail hoeft af te luisteren. Daarnaast zou de dienst er ook voor kunnen zorgen dat er een bericht naar de beller kan worden gestuurd als je niet in staat bent om je telefoon op te nemen. De nieuwe functie wordt waarschijnlijk volgend jaar uitgerold en zal onderdeel zijn van iOS 10, maar volgens Business Insider wordt de nieuwe dienst op dit moment al getest onder Apple werknemers.

Het lijkt erop dat iCloud Voicemail het gesproken bericht doorstuurt naar Apple, zodat Siri het kan omzetten naar een tekstbericht. De dienst zal vooral aantrekkelijk zijn onder de jongere iOS-gebruikers. Voicemail-berichten worden nog vaak genoeg ingesproken, omdat het vaak makkelijker is dan je hele verhaal te verwerken in een berichtje. Het afluisteren van een voicemail is weer een heel ander verhaal. Het duurt vaak lang en het is makkelijker om even snel een berichtje door te lezen.