BMW voorspelt wanneer stoplicht op groen springt

Verkeerslichten: we weten allemaal waarom ze noodzakelijk zijn om het verkeer in goede banen te leiden, maar toch zorgen ze dagelijks voor veel frustraties. BMW denkt daar eindelijk een passende oplossing voor te hebben.

Als je regelmatig achter het stuur kruipt, dan sta je ongetwijfeld regelmatig stil voor een rood stoplicht. Het kan soms een eeuwigheid duren voor je eindelijk weer het gaspedaal in mag trappen. Nog irritanter: je staat net stil voor een rood licht, maar binnen een halve seconde springt ‘ie weer op groen. Als BMW-rijder zul je je hier voortaan niet meer aan hoeven ergeren, want de Duitse autofabrikant komt met een nieuwe toepassing om te voorspellen wanneer je weer lekker door kunt rijden.

P-SIM-Roaming

De autofabrikant komt namelijk met een systeem dat in verbinding staat met Connected Signals’ EnLighten-app voor Android en iOS. Deze applicatie voorspelt op basis van je positie en snelheid wanneer het verkeerslicht op een andere kleur springt. Het enige wat je als automobilist hoeft te doen is het display in je auto in de gaten te houden. Daar kun je namelijk zien of het nodig is om op de rem te trappen.

De feature werkt alleen op BMW’s die gebruik maken van ConnectedDrive, de techniek die ervoor zorgt dat je je auto en smartphone met elkaar kunt verbinden. De app doet vervolgens het benodigde rekenwerk en laat het resultaat zien op het display in je auto. Je hoeft hiervoor overigens niet te rijden, want de software werkt ook als je stil staat. Het systeem checkt aan de hand van je richtingaanwijzers welke kant je op wilt, zodat je alleen een signaal krijgt als jouw verkeerslicht op groen springt.

EnLighten_App__Dual_Signal-750x281

EnLighten werkt momenteel helaas nog niet overal. Je kunt de app alleen gebruiken in grote steden in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland, maar het is de bedoeling dat het bereik snel vergroot wordt.