SkySQL lanceert tool om databases te beheren op AWS

Voor wie snel een relationele database in de lucht wil smijten of de technische kennis ontbeert om dit zelf vanaf de grond af aan te doen, biedt SkySQL vaak soelaas. Het bedrijf specialiseert zich in het snel en gemakkelijk administreren van databases en dat is in deze tijd voor steeds meer mensen relevant. Hun nieuwste update bevat een tool om databases te kunnen lanceren op en schalen met Amazon Web Services (AWS).

Het inrichten van een database kan enige tijd kosten en komt vaak nauwgezet. Al jaren biedt SkySQL daarvoor handige gereedschappen met ondersteuning voor de 3 meest gebruikte MySQL-distributies: MariaDB, Percona en uiteraard MySQL Server zelf.

Volgens SkySQL Patrik Sallner is MySQL de laatste jaren gegroeid naar een volwassen productiedatabase en is er door de populariteit van AWS een steile groei te ontdekken in het aantal instanties van de database. De “Cloud Configurator” is dus een logische volgende stap voor het bedrijf.

Hoewel al wel aangekondigd, onbreekt het nog aan enige voorbeelden of screenshots van de tool. Voor meer info, zie de website van SkySQL.