Sla snel geluidsfragmenten op via de Kapture polsband

Zou je regelmatig even snel geluidsfragmenten willen opnemen gedurende dag om momenten niet te vergeten of notities te maken? Dan is de nieuwe Kapture polsband een must have!

Als je er even over nadenkt is het ook wel een beetje vreemd: we kunnen probleemloos van elk moment – belangrijk of niet – een video of foto maken, maar nemen bijna nooit korte audiofragmenten op.

Volgens de makers van de Kapture heeft dat vooral te maken met het feit dat de manieren waarop we audio kunnen opnemen niet intuïtief  genoeg zijn. Je hebt een smartphone, tablet of laptop nodig en moet dan vaak ook nog aan de slag met een microfoon. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je vaak nét te laat bent om die mooie quote op te nemen.

Wie wel eens in de weer is geweest met apps als Shoudio of de audiofunctie van Evernote kent het probleem.

De opvallende polsband van Kapture moet daar verandering in brengen. De spatwaterdichte band is voorzien van een krachtige microfoon en koppelt via Bluetooth met je smartphone. De logische vervolgstap is dat je met een druk op de knop kunt beginnen met opnemen, zodat de Kapture de audio kan doorzetten naar je smartphone.

Maar de polsband is een tikkeltje pro-actiever dan dat: met een druk op de knop slaat de Kapture namelijk de vórige 60 seconden aan audio op. Je kunt dus eigenlijk terug in de tijd luisteren!

De beperking is dan ook direct duidelijk. De polsband neemt slechts 60 seconden op en is daarmee weer minder geschikt voor bijvoorbeeld het bijhouden van notities tijdens een vergadering. Met een prijskaartje van $99 is de Kapture gezien zijn beperkte functionaliteit misschien ook wel iets aan de dure kant.