Verlaag je hersenactiviteit met Sleep Shepherd om beter te slapen

De Sleep Shepherd is een muts die je helpt om beter te slapen. De muts werd geïntroduceerd op Kickstarter, waar $50.830 opgehaald werd. Door je hersenactiviteit te meten en daarop te reageren met speciale tonen, belooft Sleep Shepherd dat je sneller in slaap valt en beter slaapt.

The sensors contained within the hat closely monitor the wearer’s brainwaves and adjust automatically as your brain activity slows.

De tonen verlagen je hersenactiviteit, waardoor je makkelijker in slaap valt. Je krijgt het gevoel alsof je rustig heen en weer zwaait in een hangmat. Door deze technologie te gebruiken, wordt je niet afhankelijk van medicijnen als slaappillen, aldus de bedenkers van Sleep Shepherd.

Als je niet voldoende slaap krijgt, kan dat leiden tot depressie, minder energie en gewichtstoename. Vaak krijgen we niet genoeg slaap door onze drukke levens. Sleep Shepherd kan je werklast niet verlagen, maar zorgt er wel voor dat je sneller én dieper slaapt.

De muts is gemaakt van materiaal die ook Under Armour en Nike gebruiken voor sportkleding en is dus ademend. Je hoofd zal dus niet te warm worden tijdens het slapen. De muts werkt met een oplaadbare batterij die ontworpen is om de hele nacht te werken. De batterij laadt je op met een micro USB. Zowel de kabel als een oplader worden meegeleverd.

Werkt het niet? Als je je muts via de website bestelt, is er een garantie van 30 dagen en krijg je je geld terug als je geen verbetering merkt.

Voor meer informatie en om de muts te bestellen, kijk je op sleephat.com. Wil je meer inzicht in je slaapritme, dan kun je er ook voor kiezen om een slaaptracker aan te schaffen.