Sony brengt ‘Project Morpheus’ in 2016 op de markt

De virtual reality headset van Sony, Project Morpheus, zal in de eerste helft van 2016 op de markt verschijnen, dat heeft Sony laten weten tijdens de Game Developers Conference (GDC) in San Francisco.

Vorig jaar kondigde het bedrijf tijdens hetzelfde evenement de virtual reality headset al aan en werd er een eerste prototype van de bril aan het publiek getoond. Dit jaar presenteerde Sony het vernieuwde prototype en maakte het bedrijf gelijk bekend wanneer de bril op de markt verschijnt. Hiermee komt de headset na een ontwikkelingsperiode van 5 jaar eindelijk op de markt.

Verbeterde versie

De nieuwe versie van Project Morpheus, een voor de PlayStation 4 geoptimaliseerde virtual reality headset, vertoont diverse verbeteringen, zo meldt AP. Zo is de headset uitgerust met een ‘schuifbaar’ scherm, zodat je de bril niet af hoeft te zetten als je wilt eten of drinken. Hiermee lijkt Sony één van de eersten te zijn die een oplossing biedt voor dit probleem.

Prototype project morpheus

Daarnaast beschikt de headset over een 5,7 inch OLED scherm met een kijkhoek van bijna 100 graden. Het scherm heeft een resolutie van 1920×1080 en is in staat om 120 frames per seconden te renderen.

Volgens Shuhei Yoshida, voorzitter van Sony’s Worldwide Studio’s, is het scherm hiermee ideaal voor virtual reality:

Our goal with VR is to deliver a sense of presence, making the player feel as though they’ve stepped inside the world of a game. The new Project Morpheus prototype brings us closer to that goal, as it improves the visual experience and tracking accuracy, both of which are critical to achieving sense of presence.

Om alle bewegingen te registreren maakt de headset gebruik van PlayStation’s camera Eye. Door middel van 9 ledjes is de headset samen met de Eye in staat om alle bewegingen te volgen.

Zoals gezegd komt de headset in de eerste helf tvna 2016 op de markt, maar het is nog niet precies bekend in welke maand. Daarnaast liet Sony vooralsnog niets los over de prijs van Project Morpheus.

Eerder deze week werd al bekend dat Samsung met een nieuwe editie van de Gear VR komt. De virtual reality headset is ontworpen om samen te kunnen werken met de onlangs geïntroduceerde Samsung Galaxy S6.