Met Slide laat je je gordijnen automatisch open en dicht gaan

Slide

Het voelt aan als een extreme vorm van luiheid, maar soms heb je gewoon geen zin om op te staan en je gordijnen dicht te doen. “Kon dat maar automatisch”, denk je dan. En als het aan de Nederlanders Thijs Olthof en Kaj Beetstra ligt kan dat ook. Zij maakten Slide, waarmee je je gordijnen kunt automatiseren.

Er bestaan al wel systemen waarmee je je gordijnen automatisch kunt laten openen en sluiten, maar die moet je vaak op maat bestellen en het installeren er van is niet altijd even gemakkelijk. Slide is anders. Dit apparaat moet op vrijwel alle bestaande horizontale en rechte gordijnen werken en binnen twee minuten heb je het benodigde apparaat geïnstalleerd.

Het apparaat werkt met een draadje, dat aangetrokken wordt door een motor. De gordijnen gaan daardoor van twee kanten open en dicht. Alleen als je gordijnen een bocht maken werkt het apparaat niet.

Slide werkt bovendien ook met spraakbediening via Google Home en Amazon Echo. Via de bijbehorende applicatie kun je instellen op welke tijden de gordijnen automatisch open en dicht moeten gaan. Ook werkt het apparaat met IFTTT, waardoor je het kunt laten samenwerken met andere slimme apparaten in je huis. Weet je thermostaat dan bijvoorbeeld dat je niet thuis bent, dan sluit Slide de gordijnen voor je.

Beveiliging

Slimme apparaten zijn een geliefd doelwit voor cybercriminelen, omdat ze vaak minder goed beveiligd zijn. Olthof en Beetstra willen hier wat aan doen door hun apparaat te beveiligen met en versleutelde verbinding. Ook kun je ervoor zorgen dat Slide alleen binnen een lokaal netwerk aan te sturen is.

Slide is nu beschikbaar via Kickstarter, waar Olthof en Beetstra de financiering voor hun apparaat willen ophalen. Dat lijkt te lukken, want met nog 31 dagen te gaan hebben ze al ruim 36.000 euro van de benodigde 40.000 euro opgehaald. Op de pagina kun je het apparaat al bestellen voor 54 euro. Vanaf juni volgend jaar worden ze -als alles goed gaat- verstuurd.