Slim digitaal tijdschrift Zite stopt 7 december, gebruikers kunnen overstappen op Flipboard

Slecht nieuws voor lezers van het slimme tijdschrift Zite: vanaf 7 december is het niet langer mogelijk om hem te lezen. Op die dag worden alle diensten achter de tijdschrift-app gestaakt en overgezet naar Flipboard. Site-lezers wordt aangeraden om voor 7 december naar Flipboard over te stappen.

Zite-gebruikers kunnen hun gepersonaliseerde tijdschriften overzetten naar Flipboard, door bij Zite in te loggen met een Flipboard-account. Het is ook mogelijk om een account op Facebook, Twitter of Google+ te gebruiken om te migreren naar Flipboard.

Een grote verrassing is het sluiten van Zite niet. Het bedrijf achter de app werd eerder al door Flipboard overgenomen, waarna er steeds meer Zite-functies werden overgezet. In augustus werd al een paar keer subtiel genoemd dat Zite niet héél lang meer zou hebben. Logisch ook, want Flipboard had met Zite twee apps in handen die ongeveer hetzelfde doen. Flipboard was voorzichtig met het sluiten van Zite, maar volgens een woordvoerder is de tijd nu dan toch eindelijk rijp:

We wilden er zeker van zijn dat alle basisfuncties van Zite in Flipboard zaten, voordat we gebruikers vroegen om over te stappen. Inmiddels zitten technologieën zoals de topic engine, samenwerkingsfilters en de stemfunctie in Flipboard, en is het tijd om met Zite te stoppen. Gebruikers krijgen een paar weken om hun voorkeuren te importeren in Flipboard. Hopelijk doen veel mensen dat ook.

Flipboard en Zite zijn slimme tijdschriften. Door interesses en favoriete websites aan te geven, wordt er een digitaal magazine over die onderwerpen samengesteld. Hoe meer je leest, hoe beter de apps weten waar je het liefst naar kijkt.