Slimme afstandsbediening van Sevenhugs bedient elk slim apparaat in huis

Na een presentatie op TechCrunch Disrupt in 2015 is Sevenhugs terug met zijn afstandsbediening voor alles. Het bedrijf staat deze week op gadgetbeurs CES in Las Vegas. Daar belooft het een afstandsbediening die voor allerlei apparaten werkt: van tv’s tot verbonden lampen en thermostaten.

Het apparaat, met de eenvoudige naam Smart Remote, werkt met behulp van sensoren die je in je kamer moet plaatsen. Op die manier weet de afstandsbediening welk apparaat je wilt bedienen. Met behulp van een app voor je smartphone kun je slimme apparaten koppelen aan de sensoren. De batterijen van de sensoren gaan volgens de fabrikant een jaar mee, wist The Verge te ontfutselen. De afstandsbediening zelf moet na één of twee dagen alweer opgeladen worden.

In plaats van knopjes bevat de afstandsbediening een touchscreen. Daarop worden functies van het apparaat dat je wilt bedienen weergegeven. Ook kun je via dat scherm kiezen tussen tussen twee apparaten die dicht bij elkaar in de buurt staan. Het systeem met sensoren kan er namelijk voor zorgen dat de afstandsbediening niet weet welk apparaat je eigenlijk wil bedienen.

De afstandsbediening is te bestellen op crowdfundingplatform Indiegogo voor 230 dollar en wordt naar verwachting in dit najaar geleverd. Volgens The Verge gaat het apparaat daarna in de reguliere verkoop voor 300 dollar. Het apparaat wordt gratis naar Nederland en België verstuurd.

Sevenhugs Smart Remote