De minimalistische beveiligingscamera Polaroid Hoop past in elk interieur

Polaroid Hoop

Tijdens de CES staat home security erg centraal, waarbij verschillende beveiligingscamera’s en zelfs beveiligingsdrones worden gelanceerd. Het fotomerk Polaroid wat we vooral kennen van de oldskool polaroidcamera’s, brengt nu ook een beveiligingscamera voor in huis uit met de naam Polaroid Hoop.

Polaroid wilde graag een simpele gadget uitbrengen met niet teveel poespas die je gemakkelijk kan installeren en ook weer opbergen. De camerafabrikant zegt dat de Hoop mensen en dieren van elkaar kunnen onderscheiden en dat de camera vanzelf stopt met filmen zodra je thuis komt. Zo blijft de camera alleen opnemen wanneer je het huis verlaat. Via wifi worden de camerabeelden live doorgestuurd naar de bijbehorende app voor op je smartphone.

Bovendien bevat de Polaroid Hoop een algoritme dat na verloop van tijd onderscheid kan maken tussen normale, dagelijkse activiteiten en onverwachte. Dus wanneer er een onverwachtse gebeurtenis in huis gebeurd wat niet past in de dagelijkse activiteiten, stuurt de camera gelijk een notificatie door naar de app.

Design

Door het minimalistische design past de Hoop in elk interieur. Vooral voor degene die niet into tech zijn heeft de camera geen spionage-uitstraling zoals de meeste beveiligingscamera’s. Daarnaast biedt de camera HD-beelden en heeft de op afstand bedienbare camera een kijkbreedte van 140 graden, zodat je een constant een brede blik hebt waar je de camera in huis ook plaatst.

Daarnaast is de camera volledig waterdicht waardoor hij ook buiten het huis kan worden geplaatst om daar een oogje in het zijl te houden. De Polaroid Hoop zal in de lente van 2017 in de VS op de markt komen voor 200 dollar. Wanneer hij naar Europa komt is nog onbekend.