E-inkarmband toont informatie om je gehele pols

E-ink Eyecatcher armband

Handig hoor, zo’n smartwatch, maar je krijgt eigenlijk alleen berichten te zien op een relatief klein schermpje. Dat kan natuurlijk wel wat uitgebreider, moeten de makers van Eyecatcher hebben gedacht. Deze slimme armband heeft een e-inkscherm die je volledige pols bedekt, waardoor het gehele oppervlak informatie kan tonen.

E-ink armband

Het e-inkscherm van de Eyecatcher kan worden gebruikt om bijvoorbeeld een klok, QR-code en je agenda tegelijkertijd te tonen, maar een minimalistischer alternatief bestaat ook. Vanuit een bijbehorende smartphone-app kun je namelijk net zo makkelijk een motiefje kiezen, dat vervolgens op de armband wordt getoond.

Omdat de armband gebruikmaakt van e-ink, wordt een gekozen ontwerp constant getoond. Dat maakt de Eyecatcher bovendien zeer energiezuinig: als het scherm eens per uur wordt bijgewerkt, kan de armband een jaar lang worden gebruikt op een volle accu. Wil je dat er iedere tien minuten iets nieuws op staat? Dan moet je hem na twee maanden weer opladen. Je hebt wel een smartphone nodig die Bluetooth LE ondersteunt.

De Eyecatcher wordt op het moment verkocht via Kickstarter, waar je minstens 239 dollar (214 euro) moet doneren om er eentje te ontvangen. De makers hebben minstens 75.000 dollar nodig om de armband te maken. Dat gaan ze geheid redden: met nog anderhalve maand te gaan, is het project al over de helft.