Slimme bril Samsung Gear Blink te zien op Koreaanse beurs

De Samsung Gear Blink, tot dit voorjaar nog Gear Glass gedoopt in de wandelgangen, is te zien op foto’s van InterBattery in Zuid-Korea. De slimme bril wordt gebruikt in de promotie van Samsung’s nieuwe, oprolbare batterij.

De bril van Samsung was een opvallende afwezige tijdens de grote productlanceringen die de Koreanen deden tijdens de IFA in Berlijn, begin september. Volgens geruchten zou de bril het middelpunt moeten zijn geweest van de presentatie, maar bleek dat uiteindelijk geen haalbare kaart.

Een introductie in het voorjaar van 2015 schijnt nu in de boeken te staan, al maken alle geruchten nog steeds niet duidelijk hoe de bril er uit komt te zien en wat hij precies wel en niet kan.

Dat houdt Samsung echter niet tegen om de bril alvast te gebruiken in de promotie op InterBattery in het thuisland. Op foto’s van TizenIndonesia is te zien hoe de tekeningen van de slimme bril worden gebruikt om de inzet van de batterij toe te lichten.

gear_blink_battery

Opvallend genoeg zien we op het promotiemateriaal de beelden terug de originele patentaanvraag uit oktober vorig jaar:

Begin september – nadat de bril dus al ontbrak op de IFA – doken berichten op van een nieuw patent, waarbij de bril was omgedoopt tot Gear Blink en de klassiekere vorm ingeleverd leek voor een los display zonder geheel brilmontuur. Meest opvallende feature in die aanvraag was het projecteren van een toetsenbord op de handen van dragers.

patent_keyboard finger

Er is geen hogere wiskunde voor nodig om te bedenken waarom de slimme bril van Samsung nog niet te zien was in Berlijn. Er lijkt een belangrijke rol te zijn weggelegd voor de flexibele batterij die het bedrijf nu pas kon presenteren.

Nu dat laatste puzzelstukje op zijn plaats is, kan de geruchtenstroom over een daadwerkelijke lancering pas echt op gang komen. Mobile World Congress in februari? Of toch later, in maart, wat sommige bronnen beweren.

Dat laatste kan heel gunstig uitpakken, ik kan me nog een pop-up store met tablets herinneren tijdens SXSW….