Slimme e-sigaret geeft je feedback over je rookgedrag op je smartphone

Terwijl het aantal rokers (gelukkig) steeds verder afneemt, is er een vreemdsoortige soort van opkomst van de elektronische sigaret, ofwel de e-sigaret. De Smokio, volgens zijn makers de eerste ‘slimme’ e-sigaret, houdt elke puf voor je bij en geeft je real-time feedback via je smartphone.

Hoewel een e-sigaret geen tabak bevat en dus al een heel stuk gezonder is dan een gewone sigaret, kunnen sommige varianten wel gebruikt worden met nicotine, wat natuurlijk nog steeds hartstikke verslavend werkt.

Ook de Smokio is op twee manieren te gebruiken, maar de fabrikant levert standaard een nicotine-vrije vloeistof mee. De makers hebben dan ook vooral als doelstelling om rokers van hun verslaving af te helpen door inzichtelijk te maken hoeveel ze hun gezondheid verbeteren door geen tabak meer te roken.

smokio_overview

Dat doet de Smokio door elke inhalatie van de gebruiker te monitoren. De app van Smokio geeft vervolgens informatie terug over het bloedzuurstofniveau en het verbeterd functioneren van het hart van de gebruiker. Daarnaast geeft de app inzicht in de kostenbesparing die de roker heeft gemaakt door te stoppen met sigaretten.

Persoonlijk snap ik niet waarom mensen nog zouden willen roken (e-sigaret of gewone sigaret), maar mocht je aan de slag willen met de Smokio, dan kan dat vanaf €80.