Slimme lampen van IKEA krijgen ondersteuning voor HomeKit, Google Home en Alexa

IKEA Smart Lighting

De slimme lampen van IKEA worden nog een stukje slimmer. De verlichting krijgt vanaf deze zomer of herfst namelijk ondersteuning voor de Google Home, Apple’s HomeKit en Amazon Alexa. Dat schrijft IKEA op zijn website.

De lampen van IKEA, de zogenaamde TRÅDFRI-serie, zijn in Nederland al sinds begin april beschikbaar. Op dit moment kun je ze echter alleen aansturen met een afstandsbediening en een app voor smartphones. Maar lampen van de concurrentie, zoals de Philips Hue, zijn ook met je stem te besturen via virtuele spraakassistenten. De stap om dit ook toe te voegen is dus logisch.

Potentie

De meubelfabrikant zegt verder dat het “veel potentie” ziet in producten voor slimme huizen. In 2015 kwamen de eerste producten in deze categorie al uit, namelijk een draadloos oplaadsysteem. In de komende jaren wil de meubelfabrikant nog veel meer slimme apparaten op de markt gaan brengen voor een relatief lage prijs.

In de huidige TRÅDFRI-serie zitten nu lampen met een kleine en grote fitting, die vanaf 10 euro te koop zijn. Daarnaast zijn er lichtpanelen die je aan je muur kunt hangen of kunt laten dienen als kastdeurtje. Die zijn vanaf 70 euro te koop.

Verder is er een startpakket met een basisstation, twee lampen en een afstandsbediening voor 85 euro, en een pakket met een lamp die je met een afstandsbediening kunt bedienen voor 20 euro.