Slimme muziekspeler Cone leert van jou luistergedrag en biedt muziek op maat


De Deense startup Aether debuteerde gisteren met zijn eerste product: een draadloze muziekspeler genaamd Cone. De kegelvormige speaker leert van het gedrag van zijn gebruikers en biedt daardoor de geschikte muziek op het juiste moment. Naast slim is Cone ook nog eens heel mooi, wat wil je nog meer?

Cone is geen doorsnee muziekspeler, en kan worden bestuurd met je hand, via een app, maar ook met je stem! Voorop de speaker bevindt zich een knop die zowel dient als play/pauze knop, maar ook de stembediening activeert. Gebruikers kunnen dus letterlijk vragen naar een bepaald nummer, en Cone reageert op hun verzoek.

Daarnaast werkt de speaker als een draaiknop. Wanneer de gebruiker met een lichte beweging naar rechts draait springt Cone naar het volgende nummer in dezelfde trant. Maar geef je de speaker een flinke zwiep, dan wordt de afspeellijst volledig omgegooid en krijg je een totaal andere stijl voorgeschoteld!

Cone wordt beschreven en gepresenteerd als een ‘denkende muziekspeler’. Door middel van algoritmes leert het apparaat welke muziek je leuk vindt gebaseerd op je luistergedrag. Blijf je bijvoorbeeld  vaak hangen in een bepaald genre, of draai je de muziek altijd harder bij een bepaald nummer, dan onthoudt de slimme muziekspeler dat? Cone biedt bovendien muziekselecties aan gebaseerd op het tijdstip en locatie.

De muziekspeler hoeft niet te worden verbonden met andere apparaten, na één keer instellen streamt Cone muziek via een Wifi-verbinding. De muziek wordt gehaald van streaming diensten, internet radio stations en mogelijke andere bronnen

Bedenker Janus Friis werd bekend door het oprichten van verschillende software startups, waaronder Skype, Rdio en KaZaA – de een meer succesvol dan de ander. Aether is zijn eerste hardware startup en zijn nieuwste project.