Slimme tandenborstel Kolibree maakt van je smartphone een tandartsassistente

Er was vorig jaar tijdens de CES al geen ontsnappen aan en ook dit jaar is er weer een hele hal ingericht: activity en fitnesstrackers. Maar een tandenpoets-tracker, dat is even andere koek. De Franse makers hopen een gat in de markt gevonden te hebben met een tandenborstel die gaatjes juist moet gaan voorkomen.

Hij lijkt een beetje te laveren tussen een ludiek statement en een heel vroeg prototype van een serieus slim idee. Maar wie vorig jaar nog de Hapifork op de CES voorbij zag komen (en wie kon hem ontwijken?), kijkt terecht heel even de kat uit de boom.

Het is volgens de makers overigens overduidelijk het laatste: een vroeg prototype van een serieus plan. De Kolibree is een zogenaamde ‘slimme tandenborstel’, die via Bluetooth communiceert met een app op je smartphone. In de borstel vinden we een kleine sensor, die in kaart brengt welke gebieden van je tanden je het meest poetst en hoeveel druk je er op je tanden en tandvlees uitoefent.

kolibree_app_screen

Het Franse bedrijf is overigens helder als het gaat om de wonderen die de borstel zou kunnen verrichten: “Kolibree doesn’t proclaim to solve periodontal disease or suggest it can keep cavities or gingivitis at bay, the better you take care of your teeth, the more likely you can and will avoid serious problems.

Wie enthousiast wordt van het concept, kan zijn creditcard vast gaan oppoetsen voor deze zomer. Kolibree wil dan een Kickstarter-campagne op gaan zetten om de benodigde productiebudgetten binnen te halen. De prijs van de slimme tandenborstel komt dan ergens tussen de $99 en $200 te liggen, afhankelijk van het model dat je kiest.