Slimme thermostaat Nest krijgt concurrent in Netatmo

Een thermostaat is meestal geen reden om enthousiast te worden. Maar wat nu als deze thermostaat in staat is om de temperatuur van je huis aan te passen aan je dagelijkse bezigheden? Franse designer Philippe Starck heeft een dergelijke thermostaat ontwikkeld die automatisch de temperatuur aan kan passen.

Deze thermostaat is gemaakt voor de Netatmo. Netatmo is een bedrijf dat producten en apps maakt om het weer te monitoren en luchtomstandigheden te meten. Netatmo meet de luchtkwaliteit en kun je deze kwaliteit direct beïnvloeden vanaf je smartphone.

Netatmo

Het apparaatje wat Starck heeft ontwikkeld voegt hier wat aan toe. De thermostaat is namelijk in staat om routines en gebruikerspatronen te onthouden. Dit betekent dat het in staat is om te leren en deze kennis ook toe te passen. Gebaseerd op je eerdere gedrag zal dit apparaatje de verwarming aan kunnen zetten voordat je thuis komt. Dan is het altijd lekker warm als je binnen komt.

Naast dit handige leerpatroon, ziet het apparaatje er ook nog eens mooi uit. Het scherm op het apparaatje werkt met E-Inkt en de buitenkant kan vervangen worden. Het past dan ook in ieder interieur. De thermostaat werkt met alle soorten verwarmingssystemen en kan ook met de hand bediend worden, mocht je geen smartphone hebben.

Al met al is het een mooie concurrent voor de Nest thermostaat!