Slimme zonnebril Zungle is stiekem ook een koptelefoon

Zie je iemand met de Zungle rondlopen, dan zou je denken dat ie alleen maar een zonnebril opheeft. Er is immers niks raars te zien aan de gadget, naast de reflecterende glazen en het wat dikke brilframe. Aan de binnenkant steekt ie echter net wat anders in elkaar. In de bril zit namelijk een speciale koptelefoon, die met trillingen bij je oorbotje muziek laat horen.

Deze zelfde technologie wordt gebruikt in Google Glass, om geluid aan je oor door te geven zonder dat je er een oordopje in hoeft te stoppen. Dat ziet er niet alleen hip uit, maar het is ook nog eens een stukje veiliger dan een ouderwetse koptelefoon. Omdat je gehoorgang niet wordt geblokkeerd kun je namelijk alsnog je omgeving goed horen.

De bedenkers van de Zungle-bril wilden 50.000 dollar op Kickstarter inzamelen, maar zitten inmiddels al dik boven dat streefbedrag. Op het moment van schrijven hangt de teller rond de 250.000 dollar – en ze hebben ook nog eens een kleine maand te gaan totdat het project wordt gesloten.

Interesse? Dan kun je in het project investeren. Doneer minstens 109 dollar en je krijgt één koptelefoon in een kleur naar keuze toegestuurd. De makers hopen in november dit jaar al de eerste exemplaren de deur uit te doen.