BitTorrent start een eigen nieuwsnetwerk

BitTorrent

De meeste mensen gebruiken de technologie van BitTorrent misschien wel om films en series illegaal te downloaden. De bedenker probeert echter al een tijd om zijn data-uitwisselingsprotocol ook op legalere wijze in te zetten. Dat zagen we eerder al bij de clouddienst BitTorrent Sync en nu is er volgens Variety nog een ambitieus project aangekondigd genaamd BitTorrent News. Het bedrijf gaat een eigen nieuwsnetwerk starten, waarbij de videostreaming wordt gedraaid via het BitTorrent-protocol.

Eerder bracht BitTorrent al een app uit voor de Apple TV, iOS en Android, waarmee gebruikers de presidentsverkiezingen live kunnen volgen. Met de app testte het techbedrijf alvast de onderliggende streamingtechnologie om met torrents video’s live uit te zenden. Nu die test is afgerond, wil BitTorrent een serieuzer nieuwskanaal starten. Een speciale redactie zal daarvoor video’s maken. Het maakt BitTorrent in feite een concurrent voor bijvoorbeeld CNN.

Het project bevindt zich nog in een vroeg stadium – er wordt nog gezocht naar de journalisten en teamleider die de redactie zullen vullen. De ambitie is er echter wel. Zal BitTorrent ooit bekend komen te staan om meer dan alleen illegale downloads? We gaan het zien.