Smartband voor echte Star Wars fans: The Force Band

Alle merchandise die rondom de nieuwe Star Wars trilogie gelanceerd wordt is al lang niet meer op twee handen te tellen, maar één van de meesterzetten van de producent blijft toch vooral de BB-8 robot in samenwerking met game-fabrikant Sphero. En nu wordt deze geinige gadget ook nog uitgebreid met een speciale smartband waarmee je het apparaatje vanaf je pols kunt bedienen.

De zogenaamde Force Band verschijnt pas later dit jaar op de markt, maar wordt deze week al aan het aanwezige publiek gedemonstreerd tijdens de CES. Wat bijzonder gaaf is aan het apparaatje, schrijft deze Amerikaans tech journalist, is dat je de BB-8 met behulp van hand-gestures kunt bedienen. Alsof je zelf ‘The Force’ gebruikt dus.

Zo kun je je hand langs je lichaam houden om BB-8 te laten rijden, kijkt de droid van je weg wanneer je je handpalm naar beneden houdt, en draait hij rond wanneer jij ook een draai om je as maakt. Het vergt wel wat oefening om alle bewegingen onder de knie te krijgen, maar hey, Luke Skywalker werd ook geen Jedi over één nacht ijs.

Vast staat dat the Force Band te laat komt voor alle filmgekte die op dit moment nog heerst rondom het eerste deel uit de nieuwe Star Wars cyclus, The Force Awakens. Verwacht wordt dat de armband pas eind 2016 klaar is voor release. Maar hey, dan hoeven we gelukkig nog maar 5 maanden te wachten op de volgende film.