Misfit Ray: De nieuwste fitnesstracker van Misfit

Misfit heeft tijdens de CES in Amerika, die officieel morgen begint, zijn nieuwe fitnesstracker genaamd de Misfit Ray gelanceerd. De tracker is het eerste apparaat dat Misfit heeft gelanceerd nadat het bedrijf afgelopen jaar werd overnomen door Fossil, maar waarschijnlijk is de ontwikkeling al voor die overname gestart.

De tracker verschilt technisch niet heel veel van zijn voorgangers zoals de Misfit Shine. Het enige verschil lijkt het aantal LED-lampjes te zijn. In plaats van meerdere heeft de Misfit Ray er slechts een, die doormiddel van verschillende lichtjes verschillende notificaties van je smartphone weergeeft zoals tekstberichten of inkomende oproepen.

De Ray is voorzien van sensoren die onder andere je activiteit, je hartslag en je slaapritme bijhouden. Daarnaast vibreert hij, net als de Misfit Shine, wanneer je bijvoorbeeld te lang stil zit of gebeld wordt en hij is tot 50 meter waterdicht, dus hij is ook geschikt voor zwemmers.

misfit-ray-product-web

Het meest unieke aan het de Misfit Ray ten opzichte van zijn voorgangers lijkt de cilindervormige module in plaats van een ronde module te zijn. Daarbij kan de module, waar de sensor en de LED-lampjes in verwerkt zitten, van het bandje afgehaald worden. Hierdoor is de module bijvoorbeeld aan je ketting of aan een ander bandje te hangen.

De Misfit Ray lijkt daarmee gewoon een extra optie in het assortiment van de trackers te zijn, voor mensen die opzoek zijn naar een fitnesstracker die niet gelijk het uiterlijk van een fitnesstracker heeft. De Misfit Ray is hier online te koop voor 99 dollar en is er in het zwart en rose-goud.