Snapchat blokkeert alle apps van derden

Snapchat heeft bekendgemaakt dat het alle apps van derden blokkeert. Applicaties van externe partijen hebben hierdoor niet langer toegang tot Snapchat, waarmee het bedrijf de privacy van zijn gebruikers wil beschermen, zo meldt The Verge.

Het idee achter Snapchat is het versturen van foto’s en video’s die na enkele seconden weer verdwijnen van de smartphone van de ontvangers. Ondanks het feit dat Snapchat nooit een API openbaar heeft gemaakt, wisten enkele ontwikkelaars toch apps te ontwikkelen die toegang hadden tot Snapchat. Diverse apps van derden waren vervolgens in staat om foto’s en video’s op te slaan, iets wat ingaat tegen de filosofie van het bedrijf.

Aangezien Snapchat steeds populairder begint te worden bij de zakelijke markt, onder andere op het gebied van adverteren, heeft het bedrijf besloten de beveiliging op te voeren. Het bedrijf blokkeerde al langer individuele apps, maar heeft inmiddels aangegeven dat alle apps van derden worden geblokkeerd.

Door deze apps niet langer toegang te verlenen tot Snapchat, hoopt het bedrijf de privacy van zijn gebruikers beter te waarborgen. Hierdoor is het volgens het bedrijf onder andere niet meer mogelijk dat foto’s en video’s worden opgeslagen.

Daarnaast heeft het bedrijf voor het eerst sinds zijn bestaan een ’transparency’ rapport gepubliceerd. Hierin laat Snapchat weten dat het 375 dataverzoeken heeft ontvangen van de Amerikaanse overheid in de periode van 1 november 2014 tot 28 februari 2015.