Frans bedrijf wil drones uitrusten met augmented reality

De Franse fabrikant van drones, Sy​sveo, wil drones uitrusten met augmented reality. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het bezig is met de ontwikkeling van een uniek systeem voor drones, waarmee realtime augmented reality objecten worden geprojecteerd in het beeld.

Op dit moment worden drones uitgerust met camera’s, waardoor drone-piloten video’s kunnen schieten tijdens hun vluchten. Hierdoor is het mogelijk om realtime beelden te bekijken van bestaande situaties, objecten en steden, maar Sysveo wil een stap verder gaan. Het bedrijf werkt momenteel aan nieuwe software om realtime augmented reality objecten toe te voegen aan de bestaande video’s van de drones. Hierdoor zouden drone-piloten tijdens het vliegen objecten kunnen waarnemen, die in werkelijkheid niet bestaan.

Het bedrijf geeft aan hiermee een unieke tool in handen te hebben voor projectontwikkelaars. Via augmented reality is het mogelijk om 3D images te maken van nog niet bestaande gebouwen en woonwijken. Projectontwikkelaars kunnen vervolgens met de drone over de specifieke locatie vliegen, waarna de drone automatisch de 3D objecten in de omgeving projecteert. Op deze manier is het mogelijk om te zien of een gebouw of woonwijk tot zijn recht komt op de aangewezen locatie. Hiermee zouden projectontwikkelaars meer zekerheid krijgen over de locatie die zij kiezen voor nieuwbouwprojecten.

De ontwikkeling van de software en het systeem bevinden zich vooralsnog in de beginfase. Volgens de CEO van Sysveo, Clement Alaguillaume, moeten de software en het systeem over 12 maanden gereed zijn voor gebruik. Daarnaast geeft Alaguillaume aan dat het bedrijf zich in eerste instantie richt op projectontwikkelaars en architecten.

Architecten kunnen het systeem eenvoudig gebruiken om een realtime simulatie te creëren van een gebouw dat zij hebben ontworpen. Op deze manier zien zij direct of het gebouw goed overeenkomt met de rest van de wijk en of de locatie wel geschikt is voor het ontwerp.

Daarnaast geeft de CEO aan dat zij meerdere simulaties kunnen maken. “Op het moment dat zij diverse ontwerpen gemaakt hebben, kunnen zij alle ontwerpen op de locatie simuleren. Hierdoor zijn architecten beter in staat om het definitieve ontwerp te kiezen.”

Het systeem zal open-source beschikbaar komen voor ontwikkelaars, zodat de techniek aan alle soorten drones kan worden toegevoegd.