Snapchat gaat voor het eerst geld vragen aan gebruikers

Snapchat gaat voor het eerst een betaalde dienst aanbieden aan gebruikers. Voortaan kunnen gebruikers grappige selfiefilters, zogenaamde Lenses, kopen voor 99 cent per stuk. De mogelijkheid wordt nog niet overal uitgerold, maar in Nederland kun je vanaf vandaag Lenzen kopen.

In september introduceerde Snapchat de functie. Via een slimme filters kun je allerlei grappige dingen uithalen met je gezicht. Zo kon je jezelf rond Halloween veranderen in een pompoen, kon je een zombie worden, maar veruit de bekendste is de regenboogkots, waarbij er een regenboog uit je mond kwam als je je mond open deed.

Tot nu toe waren alle Lenzen gratis en wisselde het aanbod continu. Voortaan besteed uit aanbod uit zeven gratis Lenzen en een heleboel betaalde. Daarbij zitten ook klassiekers die inmiddels verdwenen waren. Volgens The Verge gaan ook de betaalde filters wisselen, maar als je er één koopt, kun je hem voor altijd gebruiken.

Snapchat Lenses

Het is een interessante stap voor Snapchat, dat tot nu enkel geld verdienen door adverteerders die betaalden voor zogeheten Live Stories. Ondanks deze nieuwe stap blijven alle functies, inclusief een beperkte Lenzen, gewoon gratis te gebruiken en het is onwaarschijnlijk dat Snapchat heel veel verder afstapt van het gratis aanbieden van zijn dienst.