‘Snapchat opent binnenkort kantoor in Amsterdam’

Snapchat

Terwijl Twitter net de deuren heeft gesloten in Nederland, zou Snapchat op het punt staan om juist een kantoor te openen. Verschillende vakmedia, waaronder Adformatie [€] en Emerce melden de komst van Snap Inc., zoals het bedrijf officieel heet. Het Nederlandse kantoor zou zich gaan richten op de verkoop van advertenties. Wanneer het Snap-kantoor precies open zou gaan, is onbekend.

Snap Inc. zou druk bezig zijn met het voorbereiden van een beursgang. Voor het zover is, zou het bedrijf echter in veel landen lokale kantoren willen openen om meer grip te krijgen op de advertentieverkoop. Amsterdam zou gekozen zijn voor het kantoor dat zowel de Benelux als Scandinavië moet gaan bedienen.

Joost Hagesteijn, op dit moment werkzaam bij AOL in Nederland, zou leiding gaan geven aan het Amsterdamse kantoor. We hebben hem om een reactie gevraagd, maar deze nog niet mogen ontvangen.

Nieuwe functies

De komst van Snapchat naar Nederland is goed nieuws. Natuurlijk zal het resulteren in meer advertenties in Snapchat, maar daarnaast zal het betekenen dat de app lokaler wordt. Dat leidt tot meer Nederlandse Live Stories en misschien komen er wel Nederlandse media in Snapchat Discover.

Daarnaast is de kans groot dat geofilters van evenementen beschikbaar gaan komen in Nederland. Dat betekent dat je, tegen betaling, tijdelijk een geofilter kunt aanmaken voor bijvoorbeeld een festival of conferentie, maar ook voor je eigen feestje zoals een huwelijk.