Snapchat laat je één moment vanuit allerlei hoeken zien

Snapchat

Snapchat blijft de mogelijkheden om evenementen te volgen via de filmpjes van andere Snapchat-gebruikers uitbreiden. Voortaan kun je bij het bekijken van een zogenaamde Live Story rond een evenement er voor kiezen om één bepaalde gebeurtenis vanuit veel meer hoeken te bekijken. Snapchat noemt de functie Story Explorer.

Door omhoog te swipen zoekt Snapchat door een slim algoritme automatisch andere Snaps op die op hetzelfde moment bij hetzelfde evenement zijn gemaakt. Dat ene goal bij een voetbalwedstrijd kun je dan dus als je dat wilt vanuit elke mogelijke hoek bekijken, zonder dat iedereen dat goal tien keer te zien krijgt. Volgens Snapchat kunnen ze op deze manier meer diepgang toevoegen aan Live Stories.

Eerder schreef ik al een uitgebreid betoog over hoe Snapchat met zijn platform de meest interessante manier van live evenementenverslaggeving in handen heeft. Doordat de dienst een selectie maakt van de beste korte clipjes van een evenement die gemaakt worden door gebruikers krijg je in korte tijd een compleet beeld van een evenement. Nu voegt Snapchat daar dus een extra laag aan toe.

En die extra laag zit aan achterkant nog best wel ingewikkeld in elkaar. In een interview met de LA Times legt Snapchat CEO Even Spiegel uit dat het systeem daadwerkelijk objecten herkent in video’s en samen met tijd en locatie vaststelt welke Snaps hetzelfde moment laten zien. Er komt verder geen menselijke handeling aan te pas.

Story Explorer is nog niet bij alle Live Stories beschikbaar, maar wordt de komende tijd uitgerold. En sowieso moeten er natuurlijk meerdere Snaps van een bepaald moment beschikbaar zijn. Als de functie beschikbaar is, zie je als gebruiker een pijltje met de teksten ‘Ontdekken’.