Snapchat laat je vanaf nu Stories delen in andere apps

Snapchat laat je vanaf nu ook foto’s en video’s van de Stories-functie delen in andere apps. Door een Story ingedrukt te houden, krijg je de nieuwe deeloptie in beeld. Vervolgens kun je de foto of video naar apps als WhatsApp, Twitter of Facebook versturen.

De nieuwe functie is beschikbaar in de nieuw ontworpen app. Die app wordt nu in een aantal landen getest. Het nieuwe ontwerp en de functie moeten ook in Nederland beschikbaar worden, maar het is nog niet bekend wanneer dat is.

Het delen kan echter alleen met “Official Stories”, “Our Stories” en “Search Stories”. De Stories bestaan uit openbare beelden die iedereen kan bekijken. De Official Stories zijn bovendien voor onbepaalde tijd in te zien nadat ze gedeeld zijn. De andere twee varianten verdwijnen na een maand.

Gebruikersgroei

Volgens bronnen wil Snapchat meer gebruikers bereiken door de Stories buiten de app toegankelijk te maken. Het bedrijf zou nu worstelen met gebruikersgroei. Dagelijks wordt de app door 178 miljoen mensen gebruikt. 57 miljoen gebruikers zijn actief in Europa.