Ex-medewerker beschuldigt Snapchat in rechtszaak van misleiding investeerders

Een ex-medewerker van Snap, het bedrijf achter Snapchat, klaagt het bedrijf aan. Dat meldt The Hollywood Reporter. De medewerker beweert dat het bedrijf investeerders misleidt in aanloop naar zijn beursgang. Sinds het najaar van 2016 gaan geruchten dat het bedrijf van plan is in 2017 naar de beurs te gaan.

The Hollywood Reporter baseert zich op een zwaar geredigeerd document van een rechtbank in Los Angelos. Daaruit blijkt dat de ex-medewerker het bedrijf ervan beschuldigt investeerders te misleiden om de waarde bij beursgang op te krikken. Ook beweert de medewerker ontslagen te zijn omdat hij weigerde aan de verspreiding van leugens mee te werken.

Het zou onder meer gaan om groeicijfers rondom het sociale medium. Met wat voor leugens het bedrijf investeerders precies zou voorliegen, is vanwege de bewerkingen in het document onduidelijk.

Facebook

De ex-medewerker werkte bij Facebook voordat hij bij Snapchat aan de gang ging. Hij beweert eveneens dat hij alleen bij Snap zou zijn aangenomen om bedrijfsgeheimen van zijn voormalige werkgever door te spelen.

De medewerker heeft uiteindelijk slechts drie weken bij Snap gewerkt. In die periode zou hij bestuurders van het bedrijf gemaand hebben de in zijn ogen onjuiste weergave van de werkelijkheid te corrigeren. Een woordvoerder van Snap doet de zaak bij The Hollywoord Reporter af als verzinsels van een ontevreden voormalig medewerker.