De TomTom Sports-app wil jou motiveren om te gaan sporten

TomTom wil sporters niet alleen gaan helpen bij het tracken van hun activiteiten, maar ook bij het motiveren voor die activiteiten. Dit doet het bedrijf met de nieuwe TomTom Sports-app die vandaag aangekondigd werd.

De app geeft je, net als andere apps en trackers, informatie over je recente activiteiten en prestaties. Denk bijvoorbeeld aan veranderingen in je lichaamssamenstelling en je rusthartslag. Die prestaties kun je bijhouden voor twaalf verschillende activiteiten, waaronder hardlopen, fietsen, zwemmen en skiën. Alle prestaties kun je vergelijken, en in tot op de seconde nauwkeurige statistieken zien.

Motivatie

Een groot probleem met sporten – in ieder geval wel bij ondergetekende – is dat je jezelf eerst moet motiveren om wat te gaan doen. En ook hier wil TomTom je bij helpen. Je kunt namelijk motiverende berichten ontvangen, zodat jij ook echt iets gaat doen.

“We maken al sinds 2009 wearables en er is inmiddels veel veranderd”, vertelt Corinne Vigreux, medeoprichter en Management Director van TomTom Consumer. “De hoeveelheid data waar mensen nu toegang tot hebben is overweldigend. Wat mensen echt nodig hebben, wanneer excuses het winnen van overtuiging, is motivatie en begrijpen wat voor hen werkt, en wat niet.”

De app werkt bovendien ook samen met apps van derde partijen, waaronder Strava, Nike+ en Runkeeper. TomTom Sports is vanaf eind januari te downloaden voor iOS en Android. Hier heb je wel een Android-telefoon met Android 4.4 of hoger of een iPhone 4S of nieuwe met iOS 8 of hoger.