‘Snapchat overschat vraag naar Spectacles: nog honderdduizenden exemplaren over’

Snap Spectacles kopen

De slimme Spectacles-bril is misschien wel minder populair dan Snapchat had verwacht. Ingewijden melden tegenover The Information dat er nog honderdduizenden exemplaren op een koper liggen te wachten. Met de bril kun je video’s opnemen en deze direct delen via de app.

De verkoop van de bril heeft een lange weg afgelegd. In eerste instantie kon je ze alleen via speciale automaten die op bepaalde plekken in Amerika werden geplaatst kopen. Later werd het aanbod groter gemaakt en ook uitgebreid naar Nederland. Maar op dat moment bleek de vraag naar de bril tegen te vallen. Dat terwijl er in eerste instantie een hype ontstond voor de bril van 130 dollar, die op een gegeven moment voor 1.000 dollar via eBay werden verkocht.

Ontslagen

Het nieuws is opvallend, want Evan Spiegel, directeur van Snapchat, zei begin deze maand nog dat er ruim 150.000 exemplaren van de Spectacles zijn verkocht. Hij stelde toen dat dat er veel meer waren dan het bedrijf had verwacht.

Toch zijn er diverse mensen uit de hardware-divisie ontslagen, meldt Business Insider op basis van bronnen binnen het bedrijf. Daarmee lijkt het er toch echt op dat de hardware van Snapchat het niet zo goed doet als gedacht werd.