Snapchat brengt Snap Kaart naar browsers op desktop

Snap Kaart

Snap, het bedrijf achter Snapchat, heeft zijn Snap Kaart beschikbaar gemaakt voor browsers op een desktop. Via deze pagina kunnen bezoekers bekijken welke verhalen in een bepaalde plaats openbaar gedeeld worden.

Snapchat lanceerde zijn Snap Kaart in juni 2017. De functie was tot nu toe alleen beschikbaar voor gebruikers van de app. Door twee vingers in de app naar elkaar toe te bewegen (zoals je bij een interactieve kaart uitzoomt), kunnen gebruikers onder andere zien waar vrienden zich begeven. Ook kunnen gebruikers met hittevlekken zien waar veel verhalen gedeeld worden.

Journalisten

De webversie van de Snap Kaart lijkt per se geschikt voor mensen om hun vrienden te vinden. De tool lijkt met name interessant voor journalisten en andere mediamakers die beelden op locatie te vinden, of om erachter te komen waar veel activiteit plaatsvindt.

Momenteel is aan de hittevlekken te zien dat het erg druk is in bepaalde delen van Brabant. Logisch, want het is carnaval. De plaatsen Breda, Den Bosch en Vortum-Mullem (bij Boxmeer, waar vandaag de jaarlijkse Metworstrennen plaatsvonden, just so you know) kleuren dan ook goed rood.

Via de webversie van de Snap Kaart kunnen bezoekers eenvoudig een directe link naar een Snap kopiëren. Ook kunnen zij met een knop een code kopiëren om de snap te embedden op een andere website.