Snapchat Spectacles zijn vanaf vandaag online te koop

Snap Spectacles kopen

Mocht je er al veel over gelezen hebben en groot fan zijn van de Snapchat Spectacles, dan heb ik goed nieuws voor je. Het is makkelijker geworden om aan de zonnebril met ingebouwde camera te komen, want  Snapchat Spectacles kopen is vanaf nu mogelijk via internet. Helaas worden ze nog niet direct naar Nederland verstuurd, maar als je echt wil moet het met een omweg (bijvoorbeeld een doorstuurservice als Borderlinx) wel lukken.

De Spectacles waren de afgelopen maande in de VS te koop in snoepautomaten. Een leuk idee om aandacht te genereren, maar mogelijk niet het beste verkoopmiddel op de lange termijn. Bovendien werd eerder al bekend dat moederbedrijf Snap de distributie van de wearable wilde gaan uitbreiden, waardoor de online verkoop geen verrassende stap is.

Wat zijn Spectacles ook alweer?

Met de Spectacles kun je video’s opnemen voor Snapchat. Je draagt de bril als een gewone zonnebril en als je iets wilt filmen, druk je tegen de zijkant aan. Het filmpje duurt maximaal tien seconden. Tijdens het filmen branden er lampjes aan de binnen- en buitenkant, zodat iedereen weet dat je filmt.

Snapchat Spectacles kopen

De video worden naar je telefoon gestuurd en komen terecht in je Snapchat Memories. Vanuit daar kun je ze delen met vrienden. De accu van de bril gaat ongeveer een dag mee. Opladen doe je door hem in het bijbehorende doosje te stoppen, waarmee je hem nog eens vier keer kunt opladen.

Snapchat Spectacles kopen

Wilde je tot nu de Snapchat Spectacles kopen, dan was je afhankelijk van bijvoorbeeld verkopers op eBay of moest je een vakantie naar New York boeken. Met de online verkoop is het een stukje makkelijker geworden om als Nederlander te bril te bemachtigen.

Houd er wel rekening mee dat als je hem via-via laat doorsturen naar Nederland er ook nog invoerrechten bovenop de aankoopprijs en verzendkosten kopen. Uiteindelijk ben je daardoor al gauw zo’n 200 euro kwijt voor de camerabril.